Hover Image
00:00
00:00 / 00:00
Hover Image
00:00
00:00 / 00:00

Göran Petersson, kolhydrater

Kost och Hälsa

Socker och lättspjälkad stärkelse ligger bakom både diabetes och övervikt via blodsocker och insulin. Snabba kolhydrater med högt GI orsakar inlagring av fetter från kosten i fettceller. Söta drycker som läsk och saft är effektivt att dra ned på. Val av livsmedel med lågt GI förebygger problem.

Göran Petersson har under mer än 25 år introducerat, utvecklat och bedrivit utbildning och forskning i kemisk miljövetenskap vid Chalmers. Under senare år har forskningen inriktats på oberoende biokemisk granskning av konsumentprodukter med koppling till livsmedel.

Här finns länkar till de publikationer han talar om i föreläsningen

Lördagen den 8 september 2012 besökte han Falköping och höll den här föreläsningen, arrangör var Tandvårdskadeförbundet Skaraborg.

Hälsa kost

Program
1 av 2
Publicerad
fredag 07 september 2012